Всички книги, издадени от ПП "ДСХ" можете да изтеглите от интернет адрес: http://www.scribd.com/admindsh

Статии
Отворено писмо на инж. Иванка Благоева, кандидат за общински съветник от партия "Движение за социален хуманизъм" в община Ботевград

Уважаеми жители, приятели и гости на село Скравена – най-будното духовно средище в нашата община, нашата област, а защо не и в нашата държава.

Независимо от резултата на 25 октомври, всички ние трябва да съхраним постигнатите ценности и да ги надградим след това не без помощта на всички тези прекрасни личности от листата на ПП „Движение за социален хуманизъм”, както и с активното участие на всеки един жител от нашето село, от другите села и от общинския ни център – Ботевград.

Акцентът в настоящата и бъдеща дейност на гражданското ни движение е да бъде човекът и отношението към него. Идеята ни е да развиваме социалните взаимоотношения, а не просто да правим някакви велики обещания.

Нека скравенци бъдем просто по-добри хора, да станем отново за пример и подражание в общината, като покажем как чрез духовното израстване на млади и стари, ще успеем да променим взаимоотношенията в нашето село, в нашата община. По този начин ще осъществим и намерението да променим начина на управление, начина на мислене, доколкото е възможно и надявам се да успеем. Едва тогава идва ред на материалните неща, заради които обикновеният човек и неговите проблеми отидоха на твърде заден план.

Примирението и отчаянието са повсеместни. Това категорично трябва да се промени. Разумно мислещите хора трябва да намерят място в бъдещия общински съвет. Освен това трябва да се направи и консултативен съвет в помощ на съветниците, както и на бъдещия кмет. В него трябва да участват всички активни граждани без оглед на политическа окраска, по възможност и специалисти в различни области, като всички от тях милеят за хората в селото и общината. Постигайки добър диалог, ще се предлагат разумни решения в общинския съвет. От тук произтича и възможността на общината и на село Скравена за осигуряване на средства по различни европейски програми за довършване на ВиК мрежата, ремонт на читалището в Скравена, училището, детската градина и др. Чрез поставяне в кметството на кутии за сигнали и предложения, както и по електронен път за скравенци, живеещи извън селото, ще се даде възможност на всеки активен гражданин да влияе върху управлението и вземането на решения от местната власт.

Нека направим Скравена по-чиста, по-зелена, по-привлекателна, по-безопасна за хората!

Нека да започнем това начинание от своята къща, своя двор, своята улица, своя квартал, от покрайнините до центъра на Скравена!

В този момент и общината ще помогне за довършване на инфраструктурата на селото. Чрез добрата реклама и наличието на културни, природни и исторически забележителности може да се развива културен, исторически и селски туризъм. Чрез всичко това трябва да търсим и различни подходи за привличане на инвеститори, които да развият своя бизнес на територията на Скравена или в общината и да открият нови работни места, за да може младите хора да останат тук, а не да бягат в чужбина. Трудна, но не невъзможна задача за решение.

Всички заедно можем повече, че дори и да успеем, ако се възползваме от мъдростта и знанието на по-възрастните скравенци!

Нашето движение прие като голяма отговорност това предизвикателство за втори път да се кандидатира на избори за общински съветници с водач на листата Цветан Миньовски, а вече и с кандидати за кмет на кметство село Скравена в лицето на Николай Димитров и за кмет на кметство село Врачеш в лицето на Илинка Минковска.

Ние вярваме, че имаме сили, воля и желание за обновяване както на нашето село Скравена, така и на село Врачеш с нова инфраструктура съобразена с европейските стандарти.

Всичко това може да стане реалност!

Изберете правилната бюлетина с номер 11 за общински съветници и пак с номер 11 за кмет на кметство Скравена!

 

Искрено Ваша:

Инж. Иванка Благоева, кандидат за общински съветник от партия "Движение за социален хуманизъм" в община Ботевград

23.10.2015 г.