Всички книги, издадени от ПП "ДСХ" можете да изтеглите от интернет адрес: http://www.scribd.com/admindsh

Статии
ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО на Александър Радославов, председател на ПП ДСХ пред делегатите и гостите на ІІІ Редовен конгрес на ПП АБВ

Уважаеми г-н Президент Първанов,

Уважаеми г-н Председател на ПП АБВ г-н Проданов,

Уважаеми делегати на ІІІ Редовен конгрес на ПП АБВ, гости,

Дами и господа,

 

Приехме със задоволство вашата покана за участие в най-високия Ви партиен форум, за което сърдечно благодаря.

Днес, с колегата Цветан Миньовски, зам.-председател на ПП ДСХ представляваме нашата партия.

Позволете ми след като изпълня официалния протокол – връчване на Поздравителен адрес в непринуден стил да Ви поздравя и пожелая ползотворен форум.

Дами и господа, днес ние с г-н Миньовски се чувстваме в тази зала сред партньори, единомишленици и приятели! Какви са основанията за тези мои думи? Разбира се преди всичко е подписаното на 02.03.2017 г., непосредствено преди насрочването на последните извънредни парламентарни избори за 44 ОНС Политическо споразумение за партньорство.

Искам да подчертая, че освен участието на ПП ДСХ като партньор в подкрепа на предизборната коалиция „АБВ-Движение 21“ включително с участие на наши представители в коалиционните листи това споразумение има и по-съществен стратегически характер. Цитирам: „Взаимодействие за изграждане на политически съюз (Коалиция) с ляво центристка насоченост с основна цел за осъществяване на политика за възраждане на нашето Отечество като демократична, правова и социална държава, с върховенство на закона и необходимия суверенитет, осигуряващ националните интереси.“

Ние от ДСХ смятаме, че е крайно време да се започне конкретна работа по въпроса с вяра, че това ще е възможно след решенията Ви на настоящия Конгрес!

Искам да подчертая, че връзките между двете ни общности и съвместна работа имат конкретни измерения в продължителен период от време. Ще дам само няколко примера:

  • ДСХ участва активно и в двете предизборни успешни кампании на Георги Първанов за Президент на Република България. За ДСХ Първанов е и наш Президент! И убедено мога да подчертая, че оправда народното доверие. Ще остане в най-новата българска история като достоен държавен глава!
  • ДСХ има ползотворна съвместна политическа дейност с редица общински структури на българската левица с Ваши представители. Като най-мащабна, дългосрочна и ползотворна за областта и гражданите, според нашите оценки е дейността ни с монтанските социалисти в мандата на 40 ОНС (2005-2009г) начело с д-р Емил Константинов, за което и днес му благодаря!
  • Участвали сме съвместно в Местни избори с ПП АБВ в редица общини.
  • Ние помним с признателност и голямата помощ, която ни беше оказана в изграждането и развитието на ДСХ като парламентарно представена партия в България и Европейския парламент, конкретно от г-н Румен Петков в качеството му на зам.-председател на БСП по коалиционна и изборна политика. Началото беше поставено през пролетта на 2003 г. Да припомня, че на 5 април 2003 г. в руския културно информационен център на ул. „Шипка“ в гр. София учредихме ПП ДСХ. Г-н Петков поднесе от трибуната приветствие и ни пожела успех. Избраното от нас място е знаково и показва нашето уважение към Руската федерация и руския народ.

Ние имаме и защитаваме общи ценности и политики: родолюбие, социална справедливост, съзидание, балансирана и суверенна външна политика, държавност, индустриализация, достъпно здравеопазване и образование, модерна и силна българска армия, неподкупно правосъдие. Списъкът е дълъг.

Днешната напрегната международна обстановка и нерешените български проблеми изискват бързи наши действия – конструктивни, съдържателни, изяснени общи позиции по външната и вътрешната политика и активното им отстояване и прокламиране, организационни, партийно строителство, политическо взаимодействие и др.

„Времето е в нас и ние сме във времето“ беше казал Апостолът Васил Левски и според мен това важи и за днешната действителност.

Догодина предстоят редовни европейски и местни избори и е много важно да бъдат за нас успешни. Не са изключени и други предсрочни предизборни предизвикателства

Нужна е консолидация на социалноориентираните и патриотични партии граждански структури и български граждани.

Успех на днешния форум!

Благодаря за вниманието!

 

19 май 2018 г.

Гр.София